Opettajat

 

SARI HANSKI

Sain ensimmäisen kosketukseni joogaan vuonna 2000, kun ystäväni opetti minulle aurinkotervehdyksiä mökkireissun lomassa – innostuin ja osallistuin astangajoogan alkeiskurssille. Astangaharjoituksesta tuli pian tärkeä tasapainottava tekijä elämässäni. Joogamatto alkoi kulkea mukanani ympäri maailmaa ja harjoitus palautti minut aina maan pinnalle, ja kehooni, silloisen liikkuvan työni lomassa.

Joogasta tuli minulle myös tärkeä työkalu mieleni ja oman itseni kohtaamisessa – tie sieluuni. Siitä tuli myös vähitellen elämäntapa, osa minua. Olen saanut kohdata harjoituksen kautta omia pelkojani, suruani ja traumojani, ja sen lisäksi kokea myös paljon autuutta, iloa ja irtipäästämistä.

Olin harjoitellut pitkään eri opettajien ohjauksessa ennen kuin lähdin vuonna 2009 ensimmäistä kertaa Mysoreen, Intiaan, opiskelemaan opettajani R. Sharath Joisin kanssa. Menetin sydämeni Mysorelle ja harjoittelulle Sharathin ohjauksessa, ja vietinkin seuraavana seitsemänä talvena 2-3 kuukautta Mysoressa oppien. Tammikuussa 2015 Sharath myönsi minulle KPJAYI:n opetusluvan astangajoogan ensimmäiseen asentosarjaan.

Vuonna 2011 elämääni tuli lisää tilaa joogalle ja aloin jakaa oppimaani myös muille. Tällä hetkellä ohjaan viikkotunteja itsenäisesti Kulosaaressa ja Roihuvuoressa. Yksityis- ja yritystunteja jalkaudun pitämään koko Helsingin alueella.

Joogan lisäksi olen työskennellyt kehon ja mielen kanssa ayurvedisen hieronnan ja energiahoitojen parissa. Kehon, mielen ja sielun yhteyden tiedostaminen ovat taustalla kaikessa mitä teen – joogalla ja joogafilosofialla on loputtomasti annettavaa tällä saralla.

Minulle on tärkeää  kohdata jokainen ihminen yksilönä ja kunnioittaa hänen ainutlaatuisuuttaan. Haluan luoda joogasalissa ilmapiirin, jossa jokainen kokee voivansa olla juuri sellainen kuin on ja tuoda matolle, mitä ikinä onkin meneillää juuti tällä hetkellä.

Lämpimästi tervetuloa tunneille!

 

sari1